Ex -Yu

Uhapšen muškarac zbog prijetnji Plenkoviću

Uhapšen muškarac zbog prijetnji Plenkoviću
Foto: Tanjug/AP | Uhapšen muškarac zbog prijetnji Plenkoviću

ZAGREB - Hrvatska policija privela je danas na području Kutine 63-godišnjeg muškarca koji je prijetio premijeru Andreju Plenkoviću i kod njega pronašla oružje, saopštila je Plicijska uprava sisačko-moslavačka.

U saopštenju se navodi da je istragom utvrđena osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon pucnjave u ponedjeljak u centru Zagreba izjavljivao da je cilj napada bio Plenković, kao i da je želio da on to učini.

"Utvrđena je osnovana sumnja da je uhapšeni nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao da, sada pokojni Danijel Bezuk nije imao za cilj da ubije policajce, već da vjeruje da bi usmrtio predsjednika Vlade da ga je vidio. Za pokušaj teškog ubistva je naveo da je pokojni to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo da on lično o tome mašta", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je u okviru istrage na osnovu naloga nadležnog suda, policija obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila i pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija.

Ranije ove nedjelje uhapšen je pa na slobodu pušten napadačev otac, podsjeća Index.hr.

Mladić koji je u ponedjeljak pucao na Trgu svetog Marka u Zagrebu, gdje su smještene najvažnije državne institucije, Danijel Bezuk (22) izvršio je samoubistvo, a motiv napada još nije poznat.

Istražioci su u ponedjeljak uveče pretražili imanje i kuću u Kletištu, kod Kutine, u kojoj je živio s roditeljima, gdje je pronađena veća količina municije i oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije