Ex -Yu

Uhapšen otac maturanta osumnjičen da je ukrao test

Uhapšen otac maturanta osumnjičen da je ukrao test
Foto: N.N. | Uhapšen otac maturanta osumnjičen da je ukrao test

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su I. S. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopštio je danas MUP.

On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga, on je, sumnja se, otišao u toalet gdje je test uslikao telefonom, a potom je taj prijmerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Sumnja se i da je uz pomoć sina I. S. rješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije vajber, dijelili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Osumnjičenom I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije