Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Uhapšena kriminalna grupa u Hrvatskoj, trgovali luksuznim vozilima

Uhapšena kriminalna grupa u Hrvatskoj, trgovali luksuznim vozilima
Foto: Ilustracija | Uhapšena kriminalna grupa u Hrvatskoj, trgovali luksuznim vozilima
Tanjug

HAG - Hrvatska policija je u saradnji s Evropolom sprovela istragu u kojoj je otkrivena kriminalna grupa umiješana u utaju poreza, pranje novca, falsifikovanje dokumenata i prevare.

Kako je saopštio Evropol, grupa je trgovala luksuznim vozilima preko nekoliko svojih kompanija u različitim zemljama EU, što je ostavilo utisak da obavljaju legalne poslovanje.

U isto vrijeme, falsifikovali su dokumenta i fakture kako bi izbjegli poreze i akcize i pružali usluge pranja novca drugim kriminalcima i grupama.

Policija je podigla optužnicu protiv jednog hrvatskog državljanina (48) zbog uspostavljanja kriminalne grupe, kao i protiv još desetoro koji su članovi te grupe.

Kako se navodi, očekuje se da istraga dovede do novih optužnica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije