Ex -Yu

Uhapšeno 20 osoba zbog finansijskog kriminala i korupcije

Uhapšeno 20 osoba zbog finansijskog kriminala i korupcije
Foto: Ilustracija | Uhapšeno 20 osoba zbog finansijskog kriminala i korupcije

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije, s ciljem suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u više odvojenih akcija uhapsili su 20 osoba, dok su protiv još 15 lica podnesene krivične prijave zbog sumnje da su oštetila državu za oko milion evra, saopšteno je danas iz MUP-a.

U saopštenju je navedeno da se ova lica sumnjiče da su od 2013. godine do danas izvršila više krivičnih djela kojima su oštetila budžet Srbije, Republički fond PIO i druga pravna lica u Srbiji.

Akcije su sprovedene na teritoriji Novog Sada, Čačka, Jagodine, Pančeva, Zrenjanina, Zaječara, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Aranđelovca, Smedereva i Požarevca.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična djela primanje mita, davanje mita, trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i prevara u privrednom poslovanju.

Ova lica se terete i za falsifikovanje isprave, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije