Ex -Yu

Jurio 185 km/h, oduzeli mu vozačku, pa uhvaćen kako vozi 180 km/h

Jurio 185 km/h, oduzeli mu vozačku, pa uhvaćen kako vozi 180 km/h
Foto: N.N. | Ulcinjanin jurio 185 km/h, oduzeli mu vozačku, pa ga uhvatili kako vozi 180 km/h

Saobraćajna policija je juče na magistralnom putu Bar – Podgorica dva puta zaustavila O.LJ. (22) iz Ulcinja koji je vozio brzinom od 185 km/h pa 180 km/h. Prvi put mu je oduzeta vozačka dozvola, a drugi put je kažnjen sa 500 evra.

Kako se navodi u saopštenju, Saobraćajna policija je juče na magistralnom putu Bar – Podgorica, u mjestu Goričani, zaustavila automobil marke "VW Passat" ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao O.Lj. (22) iz Ulcinja, zbog prekoračenja brzine.

"Radarom je snimljena brzina od 185 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h, iako je najveća dozvoljena brzina za vozila kojima upravljaju mladi vozači i vozači početnici, ograničena na 70 km/h shodno odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima", navodi se u saopštenju Uprave policje.

Protiv O.Lj. je, kako je saopšteno, Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava iz ZOBS-a, a vozaču je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka.

Istog dana oko 18,30 časova, saobraćajna policija je na magistralnom putu Podgorica – Bar, u mjestu Sozina, ponovo zaustavila O.Lj. koji je vozio brzinom od 180 km/h, gdje je ograničenje 70 km/h.

"S obzirom na činjenicu da je upravljao vozilom iako mu je prethodno oduzeta vozačka dozvola te da je nastavio sa vršenjem teških saobraćajnih prekršaja, O.Lj. je priveden u Centar bezbjednosti Bar, nakon čega mu je Sud za prekršaje u Baru za ovaj prekršaj izrekao novčanu kaznu u iznosu od 500 eura", kazali su iz policije.

Oni ističu da će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima, kako bi obezbijedili veći stepen bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije