Ex -Yu

Umalo tuča srpskih diplomata u Parizu

Umalo tuča srpskih diplomata u Parizu
Foto: N.N. | Umalo tuča srpskih diplomata u Parizu

BEOGRAD - Višemjesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu i ambasadora Srbije kulminirao.

Kako pišu "Večernje novosti", nesuglasice direktora Kulturno-informativnog centra Radoslava Pavlovića i ambasadora Rajka Ristića prije dva dana umalo su kulminirale tučom između Pavlovića i dvojice radnika angažovanih po ugovoru u Centru.

Pavlović je, prema pisanju lista, sam htio da bira svoje saradnike i upozoravao da sa ovom dvojicom "ugovoraca" ne može da podiže ugled Srbije u Parizu navodeći da ga opstruišu, sabotiraju, špijuniraju, šalju anonimna pisma, peticije, kvare opremu, tajno snimaju i fotografišu.

Zbog toga je, kako se navodi, zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da odluči da li ima njihovu podršku i povjerenje ili da bude povučen s mjesta direktora Kulturnog centra, ministra savjetnika.

Konflikt je, kako se navodi, započeo prije nekoliko mjeseci kad je Pavlović preuzeo funkciju direktora. On nije želio da se dvojici službenika produži godišnji ugovor jer, po njegovoj ocjeni, ne rade dobro, ali je to, ipak, učinjeno. U srijedu je sve kulminiralo kad je direktor prevrnuo radni sto jednog od njih.

Pavlović kaže za "Novosti" da je četiri mjeseca pisao Ministarstvu i obavještavao ih da rad sa dvojicom "ugovoraca" nije moguć, ali nisu reagovali, već su sa njima produžili saradnju.

Pavlović navodi da je obavijestio Ministarstvo da je, zbog nastale situacije, a da bi se "izbjegle nove tenzije sa nekontrolisanim posljedicama", smanjio obim rada KIC-a, uz napomenu da će najavljeni programi biti održani.

U cijeli problem u Parizu umiješani su i loši odnosi između direktora KIC i ambasadora Srbije u Parizu Rajka Ristića koga Pavlović optužuje da štiti dvojicu "ugovoraca", pišu "Novosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije