Ex -Yu

Umro Minja Subota

Umro Minja Subota
Foto: N.N. | Umro Minja Subota

Čuveni televizijski voditelj Minja Subota preminuo je u 82. godini života.

Minja Subota je u subotu hitno prevezen u bolnicu.

Prebačen je na pulmologiju zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme, prenosi Blic.

Minja Subota je bio srpski kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije „Muzički tobogan“.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspješnim serijama kao što su: "Od glave do pete"; "Igre bez granica"; "Željoteka"; "Sve igračke sveta"; "Muzički balon"; "Nedeljno popodne"; "Zvezdana žurka"; "Dete je čovek važan".

Komponovao je mnoge pjesme na stihove istaknutih pjesnika kao što su: "Razbole se lisica", "Deca su ukras sveta", "Išli smo u Afriku", "Rekao sam brezi i topoli", "Telefonijada", "Povrćijada", "Kolo" i tako dalje. Njegove pjesme danas su popularne te su sastavni dio muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Bio je predsjednik Saveza estradnih umjetnika Jugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni dio žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja.

Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom "Viteza od Čarapanije", a sve zbog predanog rada sa djecom.

"Kako smo zabavljali Tita" je naslov njegove objavljene knjige. Njegova supruga Branka Jeremić Subota je umrla 2018. godine. Iz njihovog braka rođen je sin Miloš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije