Ex -Yu

Unuk francuskog generala: Razbio bih nos svakome ko kaže nešto protiv Srbije

Unuk francuskog generala: Razbio bih nos svakome ko kaže nešto protiv Srbije
Foto: Prokuplje.org.rs | Unuk francuskog generala: Razbio bih nos svakome ko kaže nešto protiv Srbije

PARIZ - Predsjednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović, sa delegacijom, prisustvovao je ceremoniji obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata u Parizu.

Tom prilikom, Simonović je posjetio Epon, i bio počasni gost u dvorcu Pjera Tranijea, čiji je pradjed, general Šarl Tranije, učestvovao u oslobođenju Prokuplja u Velikom ratu.

U razgovoru sa Pjerovim ocem je, kako je naveo Simonović, uvidio koliko on srpski narod smatra velikim.

"Naš francuski prijatelj bio je veoma razočaran zbog incidenta koji je napravio protokol Republike Francuske na ceremoniji, a s druge strane, iskazao je veliko poštovanje prema predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Čovek nije mogao da se smiri. Dok smo razgovarali, podigao je ruku, stegao pesnicu i kazao 'razbio bih nos svakome ko kaže nešto protiv Srbije'. Porazgovarali smo o svemu. A onda je usledilo i pismo, koje je njegov sin, Pjer Tranije, uputio predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, i sa kojim se ja u potpunosti slažem”, kaže Simonović.

Potomak generala Tranijea je, između ostalog, otvoreno zamjerio Makronu zbog protokola prema kojem je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio smješten tek u trećem redu zvaničnika tokom ceremonije. Šta je napisao Makronu pročitajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije