Ex -Yu

Utopio se migrant pri pokušaju ulaska u Sloveniju preko rijeke Kupe

Utopio se migrant pri pokušaju ulaska u Sloveniju preko rijeke Kupe
Foto: N.N. | Utopio se migrant pri pokušaju ulaska u Sloveniju preko rijeke Kupe

LJUBLJANA - Slovenska policija u ponedjeljak rano ujutro privela je dva stranca koja su preplivala rijeku Kupu i nezakonito ušla u zemlju, dok se treća osoba iz iste grupe utopila, prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

Privedene osobe uhvaćene su nedaleko od Metlike, a nakon što su otkrivene izjavile su policiji da se treća osoba iz te grupe migranata utopila.

Policija još utvrđuje identitet utopljenika i okolnosti događaja, prenijela je Slovenska agencija STA.

Prema nedavno iznesenim podacima, u rijeci Kupi, koja je dijelom svoga toka i granična rijeka između Hrvatske i Slovenije, ove su se godine utopila i nađena na slovenskoj strani četiri ilegalna migranta iz država sjeverne Afrike pa je ovo peti takav slučaj.

Nije objavljeno državljanstvo današnje grupe stranaca koji su na ovaj način pokušali ući u šengenski prostor kako bi nastavili put prema zapadnoj i središnjoj Evropi.

Istodobno, lokalni slovenski mediji, koji se pozivaju na policijske izvore, navode da su od petka do nedjelje u Sloveniju na nezakonit način ušle 82 osobe koje su otkrivene.

Kako javlja agencija STA, radi se o državljanima Pakistana, Afganistana, Alžira, Maroka, Indije, Libije i Egipta, a svi su u Sloveniji zatražili status međunarodne zaštite pa su smješteni u dom za azilante.

Novi slučaj ulaska ilegalnih migranata dogodio se takođe u ponedjeljak ujutro, kad je policija prilikom pregleda vozila bugarskih registarskih oznaka, na graničnom prelazu Bregana/Obrežje, u teretnom dijelu vozila našla skrivena tri migranta iz Afganistana i Pakistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije