Ex -Yu

Uznemiravao komšinicu pa kod njega pronađen "magacin" pun oružja

Uznemiravao komšinicu pa kod njega pronađen "magacin" pun oružja
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska | Uznemiravao komšinicu pa kod njega pronađen "magacin" pun oružja

Oveći arsenal oružja, uključujući raketni bacač tzv. zolju, 10 pištolja, 20-tak pušaka i oko 9 hiljada metaka, pronašla je policija u kući 81-godišnjeg muškarca na području Bjelovara, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

Osamdesetjednogodišnjaka je zbog uznemiravanja i nametljivog ponašanja tokom protekle sedmice prijavila 40-godišnja komšinica, koju je godinu dana nazivao na telefon, a 7. avgusta ove godine zatekla ga je kako pokušava nasilno da otvori ulazna vrata njene kuće.

"Uoči pretrage kuće, policijski službenici 81-godišnjaka su upozorili da preda ilegalno oružje, ako ga posjeduje. On je tada predao tek pet mobilnih telefona sa SIM karticama, no ne i oružje. Budući da je 40-godišnja žena u prijavi navela kako ima saznanja da 81-godišnjak posjeduje vatreno oružje, počeli smo s pretragom kuće i ostalih prostorija koje koristi", rekao je na konferenciji za novinare načelnik PU bjelovarsko-bilogorske Jakub Bukvić.

Pretraga porodične kuće i drugih prostorija 81-godišnjaka je potrajala duže vrijeme, a policija je, zbog skrivenih prostorija koje osumnjičeni muškarac nije sam želio da otvori, morala angažovati i bravara. Pronađen je ručni bacač raketa M-80 tzv. zolja, čak 15 ručnih bombi, 10 pištolja, dvadesetak pušaka i automatskih pušaka i oko 9.000 metaka.

"Prilikom pretrage doma, 81-godišnjem osumnjičeniku je pozlilo te je hospitaliziran i od tada se nalazi u bolnici tako da s njim još nismo uspjeli obaviti obavijesni razgovor i ispitati ga. Svo oružje bilo je jako dobro skriveno. Protiv 81-godišnjeg muškarca su podnesene kaznene prijave zbog nametljivog ponašanja, narušavanja nepovredivosti tuđeg doma i nezakonitog držanja oružja", rekao je pomoćnik načelnika Policijske stanice Bjelovar za krim policiju Alen Ljuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije