Ex -Yu

VKS: Bjelogrliću će se suditi u Beogradu

VKS: Bjelogrliću će se suditi u Beogradu
Foto: Tanjug/Strahinja Acimovic | VKS: Bjelogrliću će se suditi u Beogradu

BEOGRAD - Vrhovni kasacioni sud (VKS) usvojio je prijedlog postupajućeg niškog sudije i delegirao mjesnu nadležnost za suđenje glumcu i reditelju Draganu Bjelogrliću Prvom osnovnom sudu u Beogradu, rečeno je danas Tanjugu u VKS.

VKS je zaključio da je osnovan prijedlog sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu, koji je predložio da se iz razloga procesne cjelishodnosti predmet protiv Bjelogrlića, optuženog za nasilničko ponašnanje nad kolegom Draganom Antonijevićem, delegira Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

I okrivljeni i oštećeni, kao i svjedoci u ovom postupku i branilac, svi su iz Beograda, pa je cjelishodnije da se suđenje odvija pred beogradskim sudom.

"Po oceni ovoga suda, okolnosti iznete u predlogu sudije pojedinca Osnovnog suda u Nišu koje proizlaze i iz spisa predmeta, predstavljaju razloge procesne celishodnosti u smislu člana 33. ZP, koje opravdavaju prenošenje mesne nadležnosti na drugi stvarno nadležan sud i to na Prvi osnovni sud u Beogradu", navodi se u odluci VKS u koji je Tanjug imao uvid.

Sud dodaje da očigledno da će se ovaj krivični postupak lakše sprovesti pred beogradskim sudom, koji je mjesno nadležan za teritoriju opštine gdje okrivljeni i oštećeni imaju prebivalište, odnosno za teritoriju gradskih opština grada Beograda, gdje se nalazi prebivalište većine svjedoka, čije je saslušanje predloženo u optužnom prijedlogu, kao i branilaca okrivljenog.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnijelo je 26. novembra sudu optužni prijedlog protiv Bjelogrlića, jer je krajem avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično djelo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest mjeseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog djela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog 56. Filmskih susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije