Ex -Yu

VMRO-DPMNE kreće sa blokadama parlamenta

VMRO-DPMNE kreće sa blokadama parlamenta
Foto: Tanjug/AP | VMRO-DPMNE kreće sa blokadama parlamenta

SKOPLJE - Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE od danas kreće s najavljenom aktivnom blokadom skupštine, pošto je prošao rok koji su dali premijeru Dimitri Kočevskom da sazove sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka na kome bi se razgovaralo o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Iz VMRO-DPMNE kažu da je Kočevski imao dovoljno vremena da izađe iz sjenke svog prethodnika Zorana Zaeva i na prvo mjesto stavi interes naroda.

Iz stranke upozoravaju da zemlja sve više tone u krizu i podsjećaju da je Republički zavod za statistiku juče objavio zvanične podatke prema kojima je inflacija dvocifrena.

Za godinu dana, kažu, cijene osnovnih proizvoda porasle su sa 10 na 50 odsto. Struja je poskupjela za 30 odsto, a grijanje za 15.

Iz VMRO-DPMNE poručuju da Kovačevski nije nov u politici i da je bio i zamjenik ministra finansija uz ocjenu da je premijer, kako kažu, "dio problema, a ne rješenja za državu".

Kovačevski, ističu, treba da shvati da Zaev neće riješiti njegove probleme, da je premijer on i da je direktno odgovoran za sve neuspjehe.

"Neuspjehe Kočevskog plaćaju siromašni građani. Dakle, nema više prostora za nove pokušaje, zemlja je dovedena u situaciju velike krize i vrijeme ja za izbore", navode iz VMRO-DPMNE i poručuju da je aktivna blokada parlamenta odgovor na neznanje vlasti, prenijeli su skopski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije