Ex -Yu

Vandali u Zagrebu otvarali grobnice pajserima: Tražili dragocjenosti

Vandali u Zagrebu otvarali grobnice pajserima: Tražili dragocjenosti
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL | Vandali u Zagrebu otvarali grobnice pajserima: Tražili dragocjenosti

ZAGREB - Zasad nepoznati vandali oštetili su u ponedjeljak 15 grobnica u sjevernom dijelu groblja Miroševac, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Policija je obavila uviđaj, a o svemu su obaviješteni i vlasnici grobnica. Policija, ali i nadležne službe Gradskih groblja o svemu vode istragu, ali kako je nezvanično saznao ovaj medij, vandali su i otvarali neke grobnice tragajući valjda za dragocjenostima pokojnika.

"Gospođa koja ima obiteljsku grobnicu rekla mi je da je oštećena grobnica u kojoj je prije 30 godina pokopan njezin otac. Prema oštećenjima izgledalo je kao da je netko otvarao grobnice pajserom. Više sam se prepala da netko u grobnicu nije ubacio tijelo nego nakon što ga je prethodno ubio. Jer, nisu mogli ukrasti ništa osim vjenčanog prstena s pokojnika, ispričala mi je ta gospođa", rekla je prodavačica cvijeća na groblju Miroševac.

Iz PU Zagrebačke su o oštećenim grobnicama na Miroševcu kazali da je nepoznati počinilac oštetio ukupno 15 grobnica, te da su odmah po dobijenoj informaciji, utvrđeni i kontaktirani vlasnici.

"Potvrđeno je i utvrđeno da su nadgrobne ploče pomijerane i oštećene, pa se nastavlja istraga", odgovorili su iz PU Zagrebačke, prenosi "Jutarnji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije