Ex -Yu

Vatrogasci se bore sa požarom kod Trogira: "Branit ćemo kuću po kuću cijelu noć"

Vatrogasci se bore sa požarom kod Trogira: "Branit ćemo kuću po kuću cijelu noć"
Foto: Depo Photos/ABACA/PIXSELL | Vatrogasci se bore sa požarom kod Trogira: "Branit ćemo kuću po kuću cijelu noć"

Zbog požara kod Segeta Gornjeg koji se ponovno popodne aktivirao zbog jakog vjetra, glavni vatrogasni komandir Slavko Tucaković izdao je naredbu za angaživanjem dodatnih vatrogasnih snaga iz nekoliko županija te poručio da će braniti kuću po kuću.

"Ono što je u ovome trenutku bitno je da nema oštećenih kuća i ozlijeđenih vatrogasaca. Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion kako bismo bili sigurni da su građani i njihovi objekti zaštićeni, ukoliko se požari i približi. U ovome je trenutku dobro i to što nemamo drugdje većih požara pa su zemaljske i zračne snage maksimalno ovdje posvećene gašenju", dodao je.

Ukupno je angažovan 151 vatrogasac sa 64 vatrogasna vozila. U dolasku su vatrogasci iz Ličko-senjske županije s 19 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.

Osim zemaljskih snaga angažovani su i protivpožarni avioni: 3 Canadaira, 3 Air Tractora, 1 helikopter Mi8 s uređajem za gašenje, prenosi Index.hr.

"Bilo je zaista teško. Nadljudskim naporima su vatrogasci uspjeli u suradnji sa zračnim snagama i zaista hvala velika svima koji daju svoje velike napore da se obrani svaka kuća", rekao je Tucaković.

Vatrogasci ostaju i noćas dežurati tokom cijele noći i sanirati požarište.

"Branit ćemo kuću po kuću i pratiti cijelo požarište tijekom cijele noći i, naravno, gasiti do jutra a ujutro ćemo opet napraviti novi raspored i učiniti sve da ne dođe niti do nekih ozljeda ali i da ne izgori niti jedna kuća", poručio je Tucaković.

Za Dnevnik HRT-a rekao je da su saradnjom zemljanih snaga i kanadera obranjeni Labin i odašiljač Labinštica, koji su u jednom trenutku bili u okruženju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije