Ex -Yu

Velika tuča Bad Blue Boysa i navijača Legije iz Varšave

Velika tuča Bad Blue Boysa i navijača Legije iz Varšave
Foto: Print Screen/Youtube | Tuča 400 navijača, oštećeni objekti i auta

ZAGREB - U zagrebačkom naselju Dubrava došlo je do tuče oko 300 Bad Blue Boysa i 100 navijača Legije iz Varšave, koji večeras igraju utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jedan poljski navijač zadobio je prelom butne kosti, a u tuči su korišćene palice i baklje, prenose mediji.

Oštećeno je pet ugostiteljskih objekata i najmanje tri automobila.

Poljaci ispraćeni iz Hrvatske

"Na samom mjestu događaja, radi odbijanja direktnog napada na policijske službenike i sprečavanja daljnjeg napada 400-tinjak navijača, policijski službenici su koristili sredstava prisile-tjelesne snage i palice prema većem broju osoba kojom prilikom nije bilo ozlijeđenih", saopšteno je iz policije, prenosi Index.

Zasad nema podataka o uhapšenima jer je malobrojnim policajcima u odnosu na broj sukobljenih napadača prioritet bio uspostaviti javni red i mir. Na mjestu sukoba i prije tuče, neslužbeno je potvrđeno, bila i interventna policija, no diskretno jer su Poljaci mirno sjedili na terasama kafića. U svakom slučaju, policije je bilo premalo da bi onemogućila sukob, no brzo je stiglo pojačanje i zaustavljena je dalja eskalacija obračuna.

Policija je Poljake nakon sukoba ispratila iz Zagreba, a onda i iz Hrvatske. Neki su imali prijavljeni boravak na moru, u Primorsko-goranskoj županiji, pa su prvo ispraćeni tamo pa su zatim na GP Rupa izašli iz Hrvatske. U svakom slučaju, poljski navijači koji su učestvovali u sukobu neće moći biti na večerašnjoj utakmici. Navijači Legije stigli su ličnim vozilima - autima i kombijima.

Poljaci zauzeli dva kafića

Poljaci su sinoć zauzeli dva kafića u Dankovečkoj. Većinaa ih se, pričaju svjedoci, smjestila na terasu palačinkarnice, dok se ostatak smjestio u kafić preko puta ulice.

Konobar palačinkarnice je ispričao kako se na njihovoj terasi odjednom stvorila velika grupa Poljaka.

"Ekipa je sjela na terasu. Sve je bilo puno Poljaka. Normalno su ulazili unutra u WC, razmijeniti novac. Pitali su može li se platiti u evrima pa smo im objasnili da se plaća samo u kunama", priča konobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije