Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma

Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma
Foto: Ilustracija | Veselji: I SAD će biti uključene u postizanje sporazuma
Tanjug

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je danas novinarima, nakon sastanka sa njemačko-francuskom delegacijom o predstojećem samitu u Parizu, da će SAD, zajedno sa EU, biti uključene u postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

Neimenovani izvor, navodno prisutan na sastanku, prenio je za RTK da je veselji rekao na sastanku sa diplomatama da Priština neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima.

"Stavovi kosovske delegacije bili su veoma jedinstveni. To je veoma dobar dan za Kosovo, zbog činjenice da su sa nama i zemlje kao što su Njemačka i Francuska", rekao je Veselji, prenijela je prištinska "Gazeta Expres".

Prema njegovim riječima, Njemačka i Francuska nisu imale konkretne zahtjeve za prištinske političke lidere.

"Nije bilo nikakvog posebnog zahtjeva, osim činjenice da ćemo na samitu u Parizu još više pripremiti Njemačku i Francusku za dijalog, kao i SAD", rekao je Veselji.

"RTK live" prenijela je i da je Veselji iznio neophodnost formiranja međunarodnog suda za genocid, koji je tokom posljednjih sukoba na Kosovu navodno počinila Srbija.

Navodi se i da je Veselji zatražio od njemačko-francuske delegacije jasnu evropsku agendu za Kosovo, te da nakon pariskog samita, koji je najavljen za 1. juli, očekuje jasnije smjernice o svim pitanjima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije