Ex -Yu

Veselji: Nećemo dozvoliti 'bosnizaciju' ni podjelu Kosova

Veselji: Nećemo dozvoliti 'bosnizaciju' ni podjelu Kosova
Foto: N.N. | Veselji: Nećemo dozvoliti 'bosnizaciju' ni podjelu Kosova
Tanjug

PRIŠTINA - Predsjedavajući kosovske skupštine i lider DPK Kadri Veselji izjavio je, povodom hapšenja Marka Đurića, da niko ne može da dođe na Kosovo i provocira izjavama.

Dodao je i da neće dozvoliti "bosnizaciju" ili podjelu Kosova.

Veselji je u intervjuu za agenciju Kosova preš rekao da "snažno podržava akciju hapšenja Marka Đurića, jer je bez dozvole ušao na teritoriju Kosova" i visoko je ocijenio policijsku operaciju, rekavši da je to "najprofesionalnija policija, koja je uprkos riziku obavila posao, ne povredivši nikoga", prenosi RTK na srpskom jeziku.

Navodi se da je Veselji iznio tvrdnju da je došlo do "neodgovornog ponašanja srpskih institucija", dodajući da je "nerealna ideja Srba da od Kosova naprave drugu Bosnu, pokušavajući da bez saglasnosti kosovskih institucija uspostave Asocijaciju (Zajednicu srpskih opština - ZSO)".

"Nikad nećemo to dozvoliti, vrlo sam jasan u tom pogledu... Ali neka se razočaraju, istovremeno neka i polude oni koji misle da će moći da grade paralelizam ili da će moći da nametnu odluke Kosovu izvan institucija Kosova. To važi i za Srpsku listu i za opoziciju”, rekao je Veselji.

On je dodao da će "Asocijacija (ZSO) biti formirana, ali po zakonima i ustavu Kosova".

Lider DPK je govorio i o deportaciji turskih državljanja, navodeći da se "tako nešto više nikada neće ponoviti".

"Ovo pitanje mora da se razjasni i svako ko je umiješan moraće da snosi odgovornost", izjavio je Veselji i dodao da, kada bi ministar spoljnih poslova bio iz redova DPK, ministar “bio smijenjen za dva minuta”.

Veselji je rekao da je bio "postiđen načinom privođenja i deportacije turskih državljana za Tursku" i da je "tražio izvinjenje članovima porodice privođenih".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 4

Zaboravi INAT budi PAMETAN

Tramp vam je vec okrenuo ledja, kaze ako uvedemo Rusima sankcije sledi podjela kosova i NEZAVISNA REP. SRBSKA. sta sad turci ???

Nezavisnasrpska

Molite samo Boga da vam Trump ne okrene leđa .pregazićemo vas ko Ratko Srebrenicu za 2 sata necete znati šta vas je snašlo .pa cete poslije kukati genocid genocid genocid kao sto bosanski turci kukaju vec 20 gpdina

Zuzu

Niko vas nista nece ni pitati a vi sami znate da za nedugo vremena vecno idete sa slicnima na letovanje u morskim dubinama

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije