Ex -Yu

Veselji: Vučić na Kosovu sa ratnom retorikom

Veselji: Vučić na Kosovu sa ratnom retorikom
Foto: Arhiva | Veselji: Vučić na Kosovu sa ratnom retorikom
Tanjug

PRIŠTINA -- Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Kosovo došao sa ratnom retorikom, "protiv mirne budućnosti".

Veselji je priznao da je dozvola za Vučićevu posjetu jezeru Gazivode došla poslije poziva međunarodnih partnera, ali je, kako on tvrdi, Vučić zloupotrijebio dozvolu, demonstrirajući na brani Gazivode "političku hegemoniju".

Nije precizirao na šta iz Vučićevog obraćanja na brani Gazivode misli, a dodaje da je to bila i jasna demonstracija protiv svakog pravila sigurnosti, s obzirom na to, kako je naveo, da ne postoji demokratska praksa koja garantuje sigurnosne mjere za održavanje konferencije na brani.

"Želim da naglasim da sam bio protiv njegove posjete Gazivodama, jer sam smatrao da takav postupak ne doprinosi miru i dijalogu u ovom trenutku.

Ali, uz insistianje naših međunarodnih partnera, dozvolili smo", naveo je Veselji. Zahvalio je kosovskoj policiji i KFOR-u za "upravljanje situacijom".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 1

Zaboravi INAT budi PAMETAN

PRIMITIVNA SVINJO jedna, zasto se ne izvines prvo GRADONACELNIKU NISA za napad na kosovu ??? SVINJO PRIMITIVNA. DOCE SRBIJA JEDNOG DANA DO TEBE, ne brini.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije