Ex -Yu

Vlasnik hrvatske kompanije: Ko završi u izolaciji 10 odsto manja plata

Vlasnik hrvatske kompanije: Ko završi u izolaciji 10 odsto manja plata
Foto: Printscreen video HRT | Vlasnik hrvatske kompanije: Ko završi u izolaciji 10 odsto manja plata

Đuro Horvat, vlasnik hrvatske kompanije Tehnix, svim zaposlenima je uputio dopis da će ih kažnjavati ukoliko završe u samoizolaciji.

"Poštovani radnici! S obzirom da je svaki dan situacija s kovidom 19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti sopstvene kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolovani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji biće destimulisana u iznosu od 10 posto na platu. Moramo da budemo svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta. Vaš direktor: Đuro Horvat", piše u dopisu uspješnog preduzetnika, prenosi Jutarnji list.

Horvat je svoje stavove pokušao da pojasni u televizijskoj emisiji HRT-a.

"Donijeli smo mjeru da destimulišemo ljude koji su u takvom odnosu prema sopstvenom zdravlju i prema kompaniji jer 20 ljudi nedostaje. Istovremeno taj novac usmjeravamo na one zaposlene i menadžere koji su zdravi i koji se odgovorno ponašaju, želimo mikroorganizaciju svesti na sopstvenu odgovornost. Svi se moramo uključiti, svaka lokalna zajednica, kompanija", rekao je Horvat.

Potvrdio je da njegova kompanija s 10 posto od plate kažnjava one koji završe u samoizolaciji.

"Nedavno smo im skinuli od plate. Smatramo da je to plod neozbiljnosti, neodgovornog ponašanja. Ako čovjek ide s radnog mjesta prema kući, ako ide od kafića do kafića, ako prouzrokuje sam taj dio nezdravog života, onda mora snositi jedan dio odgovornosti",  rekao je Horvat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije