Ex -Yu

Vođama "škaljarskog" i "kavačkog" klana zabranjen ulazak u Srbiju

Vođama "škaljarskog" i "kavačkog" klana zabranjen ulazak u Srbiju
Foto: Ilustracija | Vođama "škaljarskog" i "kavačkog" klana zabranjen ulazak u Srbiju

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je vođama "škaljarskog" i "kavačkog" klana, Jovici Vukotiću i Slobodanu Kašćelanu, ulazak na teritoriju Srbije, piše crnogorski dnevni list "Sloboda".

Ulazak je zabranjen i Vuku Vuleviću iz Berana koji je osumnjičen za ubistvo vlasnika i urednika "Dana" Duška Jovanovića, kao i Ivanu Deliću, osumnjičenom za ubistvo ministra odbrane Savezne Republike Jugoslavije Pavla Bulatovića. 

Najnovijom odlukom bezbjednosnih službi Srbije, sa granice će, ukoliko krenu da uđu u Srbiju, biti vraćeni svi pripadnici navedenih kriminalnih grupacija. 

"MUP Srbije je odlučio, nakon najnovijih događanja u Crnoj Gori i eskalacije sukoba među klanovima, da sprovede potrebne akcije kako bi kriminalcima iz Crne Gore bio zabranjen ulazak u tu zemlju", piše list. 

Na spisku lica kojima neće biti omogućen ulazak u Srbiju su Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Igor Dedović. 

Svi su pripadnici "škaljarskog" i "kavačkog" klana, koji već nekoliko godina vode rat u vezi sa nestankom više od 300 kilograma kokaina. 

MUP Srbije kao nepoželjne je označio i Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, kao i Alana Kožara, koji se dovodio u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. 

Na spisku policije u Srbiji našlo se i ime Ivana Delića, koji je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića 2000. godine u Beogradu, piše list. 

Zabrana je stavljena i za Željka Bojanića, nekadašnjeg prvog saradnika Dragana Dudića Frica, koji se nalazi u bjekstvu, a kojeg u Sloveniji potražuju zbog šverca narkotika. 

"Zabranićemo ulazak u našu zemlju jednom broju lica za koje smatramo da mogu da ugroze bezbjednost. Nastavićemo sa snažnim represivnim akcijama kojima ćemo poslati jasnu poruku da takva lica nisu dobrodošla na teritoriju Srbije", rekao je ranije ministar unutrašnjih poslova Srbije Nenad Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije