Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vojsci Srbije uskoro će biti predati modernizovani avioni "orao" i "galeb"

Vojsci Srbije uskoro će biti predati modernizovani avioni "orao" i "galeb"
Foto: MO Srbije | Vojsci Srbije uskoro će biti predati modernizovani avioni "orao" i "galeb"
Srna

BEOGRAD - Proces modernizacije aviona "orao" i "galeb G-4" daleko je odmakao i očekujem da će uskoro biti predati Vojsci Srbije na upotrebu, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je na Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, tokom obilaska radova na modernizaciji aviona "orao", izrazio zadovoljstvo što najveći dio poslova rade domaći stručnjaci.

"Vazduhoplovstvo je i sada u potpunosti u stanju da zaštiti bezbednost i sigurnost našeg neba, ali sa novim letelicama i modernizovanim vazduhoplovima bićemo još moćniji", poručio je Vulin.

On je podsjetio da je Vojska Srbije nabavila najsavremenije letjelice, te da modernizuje ono što su drugi proizveli, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Isto tako, vraćamo u potpuni pogon i domaću pamet. Proces modernizacije aviona 'orao' i 'g-4' je daleko odmakao i u veoma skorom periodu očekujem da ćemo moći da vojsci damo na upotrebu modernizovane vazduhoplove", rekao je Vulin.

Zamjenik komandanta 98. Vazduhoplovne brigade pukovnik Zoran Prodanović istakao je da će modernizacija aviona "orao" omogućiti dejstvo aviona sa većih visina i daljina.

Prodanović je napomenuo da će sa modernizovanih aviona "orao" naredne generacije pilota moći vrlo lako i brzo da pređu na druge avione. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije