Ex -Yu

Vojsci Srbije uskoro će biti predati modernizovani avioni "orao" i "galeb"

Vojsci Srbije uskoro će biti predati modernizovani avioni "orao" i "galeb"
Foto: MO Srbije | Vojsci Srbije uskoro će biti predati modernizovani avioni "orao" i "galeb"

BEOGRAD - Proces modernizacije aviona "orao" i "galeb G-4" daleko je odmakao i očekujem da će uskoro biti predati Vojsci Srbije na upotrebu, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je na Aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, tokom obilaska radova na modernizaciji aviona "orao", izrazio zadovoljstvo što najveći dio poslova rade domaći stručnjaci.

"Vazduhoplovstvo je i sada u potpunosti u stanju da zaštiti bezbednost i sigurnost našeg neba, ali sa novim letelicama i modernizovanim vazduhoplovima bićemo još moćniji", poručio je Vulin.

On je podsjetio da je Vojska Srbije nabavila najsavremenije letjelice, te da modernizuje ono što su drugi proizveli, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Isto tako, vraćamo u potpuni pogon i domaću pamet. Proces modernizacije aviona 'orao' i 'g-4' je daleko odmakao i u veoma skorom periodu očekujem da ćemo moći da vojsci damo na upotrebu modernizovane vazduhoplove", rekao je Vulin.

Zamjenik komandanta 98. Vazduhoplovne brigade pukovnik Zoran Prodanović istakao je da će modernizacija aviona "orao" omogućiti dejstvo aviona sa većih visina i daljina.

Prodanović je napomenuo da će sa modernizovanih aviona "orao" naredne generacije pilota moći vrlo lako i brzo da pređu na druge avione. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije