Ex -Yu

Vojska Srbije se priključuje potrazi za Monikom

Vojska Srbije se priključuje potrazi za Monikom
Foto: Facebook | Vojska Srbije se priključuje potrazi za Monikom
Tanjug

BEOGRAD - Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da potraga za nestalom djevojčicom Monikom Karimanović (12) traje 24 sata bez prestanka.

Rebić je za TV Prva kazao da su tokom noći uključeni svi tehnički resursi, kao što su dronovi i termovizijske kamere.

Najavio je da se danas očekuje da se timu za potragu devojčice priključe i pripadnici Vojske Srbije i podsjetio da su se u subotu timu koji danima pretražuje područja oko Knjaževca priključili i članovi Bezbjednosno informativne agencije.

"Na osnovu svih tragova mi znamo da je to uradio Jovanović Ninoslav", naveo je Rebić.

On je objasnio da je potraga otežana zbog teškog terena, ali i zato što se Jovanović očigledno dobro pripremio za izvršenje ovog djela i obezbijedio skloništa u kojima će boraviti sa žrtvom.

"Oko dva meseca pre nestanka monike, Jovanović je viđen na tom području. Videli su ga i njeni roditelji na izvesnoj udaljenosti od kuće, ali nisu sa njim imali kontakt, kao i meštani knjaževačke opštine", rekao je Rebić.

On je istakao da je policija 95 odsto sigurna da otmičar nije sa žrtvom prešao državnu granicu i rekao da je za njim ipak raspisana plava međunarodna potjernica.

Dodao je da se uspješno skrivanje višestrukog silovatelja može objasniti i činjenicom da u predjelu Knjaževca i cijelom potezu od Niša prema Zaječaru i Pirotu, ima mnogo napuštenih sela i da u 90 odsto kuća niko ne boravi, a za skrivanje su pogodna i groblja.

Policija, prema njegovim riječima, svaki objekat obilazi više puta, za slučaj da otmičar mijenja mjesta boravka.

Rebić je zahvalio lovačkim udruženjima i izviđačima koji kao vodiči učestvuju u potrazi, ali i građanima na dobronamjernim informacijama, ističući da policija provjerava svaku dobijenu informaciju.

"Mi ne gubimo nadu, vjerujemo da je živa i da ćemo je prije ili kasnije naći", zaključio je Rabić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije