Ex -Yu

Volas i Stefanović na vojnoj vježbi u bazi "Jug"

Volas i Stefanović na vojnoj vježbi u bazi "Jug"
Foto: Srna | Volas i Stefanović na vojnoj vježbi u bazi "Jug"

BUJANOVAC - Ministri odbrane Velike Britanije Ben Volas i Srbije Nebojša Stefanović prisustvovali su danas prikazu multinacionalne vježbe "Platinasti vuk 2021" koja je organizovana u bazi "Jug" kod Bujanovca.

Stefanović je u obraćanju Volasu, amabasadorima partnerskih država i visokim vojnim starješinama i vojnicima iz 10 zemalja koji učestvuju u vježbi, rekao da je ovo dobra priprema za multinacionalne mirovne operacije u kojima učestvuju ili će učestvovati.

On je ocijenio da se danas na poligonu mogla vidjeti takva posvećenost, uvježbanost i uigranost vojnika, da nije bilo moguće prepoznati iz koje države dolaze.

Volas je istakao da će srpski i britanski vojnici uskoro zajedno učestvovati u misiji pod pokroviteljtvom UN na Kipru i podsjetio je na zajedničku borbu protiv nacista u Drugom svjetskom ratu.

Na ovogodišnjoj vježbi koja se održava od 3. do 18. juna, učestvuje ukupno 524 pripadnika Vojske Srbije i oružanih snaga iz 10 partnerskih zemalja - BiH, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rumunije, Slovenije, SAD, Francuske i Velike Britanije.

Na vježbi "Platinasti vuk" ove godine prvi put učestvuju pripadnici oružanih snaga Francuske i Grčke, dok je uz 259 pripadnika Vojske Srbije, najbrojniji kontingent oružanih snaga Velike Britanije sa 69 pripadnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije