Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vozač automobila s bh. tablicama napravio haos u Zagrebu

Vozač automobila s bh. tablicama napravio haos u Zagrebu
Foto: Foto: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija | Vozač automobila s bh. tablicama napravio haos u Zagrebu
N.N.

ZAGREB - U Zagrebu se danas dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri putnička automobila, pri čemu je teško povrijeđen vozač automobila koji je završio na krovu.

Prebačen je u teškom stanju u bolnicu Sestara milosrdnica. Glavni akter nesreće bio je vozač opel astra s bosanskohercegovačkim tablicama.

Prema izjavama očevidaca, piše "Jutarnji list", automobil opel astra bosanskohercegovačkih registarskih oznaka najprije je kod Centra Ivan Vučetić skrivio saobraćajnu nezgodu u kojoj je učestvovalo još jedno vozilo.

Potom je nastavio da vozi u suprotnom smjeru, kršeći saobraćajna pravila, te se na raskrsnici Aleje Bologne i ulice Medpotoki sudario s automobilom koji se regularno uključivao na glavnu saobraćajnicu. Vozač opel astre potom je izašao iz automobila i krenuo bježati.

Automobil u koji se zabio uništen je i zapalio se, a vozač je u teškom stanju.

Jedan od učesnika nezgode, kao kolateralna žrtva, je i vozilo uber. On se kretao krajnjom lijevom trakom u smjeru zapada kada je u njegov bočni lijevi dio naletjelo zapaljeno vozilo koje se zaustavilo na travnatom dijelu i okrenulo na krov.

Policija još uvijelk utvrđuje tačne okolnosti nezgode, koje će biti poznate nakon uviđaja.

(Jutarnji)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije