Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vozač iz BiH bježao od policije pa udario u dva auta

Vozač iz BiH bježao od policije pa udario u dva auta
Foto: Printsceenvideo 24sata.hr | Vozač iz BiH bježao od policije pa udario u dva auta
N.N.

RIJEKA - Muškarac iz BiH uhapšen je u Rijeci jer je ukradenim automobilom pokušao pobjeći hrvatskoj policiji pa se zabio u dva parkirana automobila.

"Čuo sam jak udarac, odmah sam izletio van. Policajci iz crnog audija stali su 20 metara iza tog auta koji se sudario, izvukli su vozača i pitali ga je li to njegov auto.

Rekao im je da ga je ukrao", priča jedan čitalac portala 24 sata.hr o drami koja se u četvrtak odvijala u centru Rijeke, na raskrsnici  Supilove i Dežmanove ulice.

Policajci su uočili ukradeni pežo, za volanom je bio Šerif B. (51) iz Bosne i Hercegovine. Ignorisao je naredbe policijskih službenika i počeo je bježati. U Dežmanovoj ulici zabio se u dva parkirana automobila.

Utvrdili su da je pežo ukrao još u julu ove godine. Vratili su ga vlasnici.

"Priveli smo ga na kriminalističko istraživanje. Prijavili smo ga za krivično djelo krađe i predali ga pritvorskom nadzorniku. Utvrđeno je kako je sredinom jula ukrao pežo kojim se sad zabio u dva parkirana automobila. S istim je autom u Zametu izazvao sudar i pobjegao. Auto je vraćen vlasnici (66), koja je oštećena za oko 35.000 kuna", rekli su iz policije.

"Policajci su ga pitali ima li oružje, rekao im je da ima samo suzavac. U autu sam vidio pajser omotan čarapom i nešto što je izgledalo kao alat za provaljivanje. Tiho je pričao, valjda je bio ošamućen od sudara", priča nam čitalac koji je svjedočio hapšenju.

Na snimku se u jednom trenutku vidi da uhapšeni Šerif B., koji je imao lisice na rukama, radi nagli pokret prema policajcima. Video možete pogledati na OVOM LINKU.

Činilo se kao da je pljunuo.

"Mislim da se samo opirao, to je bio samo taj jedan trenutak", dodao je čitalac.

Najčitanije