Ex -Yu

Vozač u duplom dnu kofera smjestio 230.000 evra, ulovljen na granici

Vozač u duplom dnu kofera smjestio 230.000 evra, ulovljen na granici
Foto: Moerschy/Pixabay | Vozač u duplom dnu kofera smjestio 230.000 evra, ulovljen na granici

BEOGRAD - Carinici na prelazu Gradina, u saradnji s policijom, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja 230.000 evra u duplom dnu jednog kofera.

Slučaj je otkriven na izlazu prelaza Gradina, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kamion turskog prevoznika koji se iz Mađarske uputio ka Turskoj, saopštila je Uprava carina.

Carinici su tokom pregleda kabine kamiona, na krevetu vozača primijetili kofer, za koji je turski državljanin koji je upravljao teretnjkom rekao da sadrži njegove lične stvari.

Međutim, čim je započeo pregled, carinici su na dodir osjetili čvrstu pregradu na sredini kofera, da bi ubrzo bilo utvrđeno da je riječ o kartonu kojim je ovaj vozač pokušao da prikrije gotovinu koju je pokušao da prokrijumčari.

Riječ je o sumi od čak 230.000 evra spakovanoj u pet paketa zavijenih u papir, najvećim dijelom u apoenima od 200 evra, za koju je vozač izjavio da pripada njemu.

Vozač je predat policiji u dalju nadležnost, a o ishodu kontrole odmah je obaviješteno i tužilaštvo za organizovani kriminal, dok je novac zadržan radi dalje istrage ovog krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije