Ex -Yu

Vozilom Hitne pomoći prevozio kupus

Vozilom Hitne pomoći prevozio kupus
Vozilom Hitne pomoći prevozio kupus

Radnik Hitne pomoći fotografisan je u Novom Sadu kako ambulantnim vozilom prevozi kupus.

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć su potvrdili da se radi o njihovom vozilu i da je vozač sankcionisan, piše 021.rs.

Doktorica Mirjana Bursać kaže da će Etički odbor Zavoda donijeti odluku o ovom slučaju, kao i da pacijenti nisu bili ugroženi, jer je ovo bilo transportno, a ne urgentno vozilo.

“Na spornoj fotografiji nalazi se vozač sanitetskog transporta Zavoda. S obzirom da se Zavod bori protiv zloupotrebe korištenja službenih vozila, prošle godine je uveden pravilnik o njihovom korištenju, te se svaki prekršaj sankcioniše. Ovaj vozač će biti suspendovan do daljnjeg, odnosno dok Etički odbor Zavoda ne utvrdi pravo stanje stvari i ne donese odgovarajuće mjere. Napominjemo da nije bilo u pitanju vozilo urgentne ekipe, tako da Novosađani nisu ni u jednom momentu bili oštećeni u pružanju hitne medicinske pomoći” kaže doktorica Bursać.

Novosađanin koji je poslao fotografiju navodi da je ona nastala u petak, ispred firme “Elektroreklam” na Novosadskom putu.

“Vozilo se tu parkiralo, a iz njega je izašao čovjek u odijelu Hitne pomoći. Prišao je prikolici i uzeo jedan džak. Unio je u kombi i potom otišao. Mislim da niko više nije bio sa njim u kolima” priča autor fotografije za koju kaže da je nastala u 09.37 ujutru.

Ovo nije prvi put da se službena vozila u Srbiji koriste za prevoz kupusa. Naime, prošle godine je tako uhvaćen radnik Ministarstva finansija, koji je nakon suspenzije vraćen na posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije