Ex -Yu

Vučević: Razmotrićemo prijedlog Srpske liste o prekidu dijaloga sa Prištinom

Vučević: Razmotrićemo prijedlog Srpske liste o prekidu dijaloga sa Prištinom
Foto: Tanjug / AP | Vučević: Razmotrićemo prijedlog Srpske liste o prekidu dijaloga sa Prištinom

KRAGUJEVAC - Ministar odbrane Srbije i novi predsjenik Srpske napredne stranke, Miloš Vučević rekao je danas da će državni organi u kratkom roku razmotriti prijedlog Srpske liste da se prekine dijalog sa Prištinom.

"Što se tiče situacije na Kosovu i MetohijiM, veoma je dramatična i teška i kao građanin Srbije, kao Srbin apsolutno razumem poruku Srpske liste i svih građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučević novinarima u Kragujevcu.

On je naveo da je cilj politike Aljbina Kurtija etničko čišćenje Srba ili da se svede na "minorni broj koji je za njih prihvatljiv".

"Zaista je nekada degutantno razgovarati sa onima koji su po ko zna koji put osudli Kurtijevo nasilje, a on baš ne haje za njihova osuđivanja i uvek ide korak dalje i očigledno nastavlja sa politikom terora nad srpskom zajednicom, sa isključivim ciljem da etički očisti Kosovo i Metohiji od Srba, bez bilo kakve dileme", rekao je Vučević.

On je pozvao Srbe da ne nasjedaju na provokacije, izbjegnu scenario da su rušilački faktor i da "ne idu na ruku Kuriju".

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da srpski narod sa Kosova traži od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i državnog rukovodstva da suspenduju dijalog Beograda i Prištine dok se sa sjevera Kosova ne povuku "fiktivni gradonačelnici" Aljbina Kurtija i specijalci ROSU.

Kosovska policija juče je nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije. Tom prilikom je povrijeđeno više od 10 Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije