Ex -Yu

Vučević: Srbija će čuvati mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu

Vučević: Srbija će čuvati mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu
Foto: Tanjug | Vučević: Srbija će čuvati mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu

TRST – Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je cij Srbije da bude punopravni član Evropske unije, navodeći da je nemoguće zaokružiti evropsku priču bez prijema Zapadnog Balkana.

Vučević je, u uvodnom obraćanju na Poslovnom forumu Italija - Srbija u Trstu, na kojem je govorio i potpredsjednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani, poručio da je bez prijema Zapadnog Balkana u EU sama Evropa nepotpuna.

Vučević je poručio i da će Srbija čuvati mir i stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana, ne zato što je to očekivanje nekog drugog, već zato što je to njen interes.

"Nismo nasedali na provokacije onih koji su manje odgovorni jer čuvajući mir, mi čuvamo našu ekonomiju. Želimo da ljudi budu zadovoljni životom u Srbiji i da otvaramo fabrike, kao i da čuvamo životnu sredinu", rekao je Vučević u Trstu, prenosi Tanjug.

Obraćajući se na skupu italijanskih i srpskih privrednika, Vučević je kazao da su javne finansije u Srbiji stabilne i da ih karakteriše nizak nivo budžetskog deficita, što je, kako kaže, potvrdio i Međunarodni monetarni fond.

"Ključni projekat za Srbiju jeste 'Skok u budućnost 2027', uključujući i manifestaciju Ekspo 2027., a ceo projekat predstavlja investiciju od oko 17 milijardi evra koji će pokriti najvažnije oblasti", naveo je Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije