Ex -Yu

Vučević: Visok rizik od rasplamsavanja tenzija, moramo čuvati mir

Vučević: Visok rizik od rasplamsavanja tenzija, moramo čuvati mir
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Vučević: Visok rizik od rasplamsavanja tenzija, moramo čuvati mir

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević ocijenio je da je trenutni rizik od daljeg rasplamsavanja tenzija na Kosmetu visok poručivši da je nacionalni i državni interes Srbije da čuva mir, a da je Vojska Srbije spremna da odgovori na sve zadatke koje državno rukovodstvo stavi pred nju.

On je naglasio da je sve ono što se dešavalo i oko manastira Banjska, i na sjeveru Kosova i Metohije opomena, ali da se mora razumijeti kakve su okolnosti i šta nas okružuje, šta radi Priština, kakvo naoružavanje i kakvu opremu ima i sa čim se Srbija suočava, ne samo sa političkog, već i sa bezbjednosnog aspekta.

"Nemamo prava da budemo obeshrabreni, da budemo malodušni, ovo mora biti uzbuna za političku mobilizaciju, ovo mora biti poziv da se u miru još snažnije politički borimo za prava našeg naroda i za državne i nacionalne interese države Srbije", rekao je Vučević.

Ministar odbrane je istakao da država Srbija ni na koji način nije učestvovala u događajima u Banjskoj 24. septembra, a da je jedini način da se smiri situacija na sjeveru Kosova i Metohije je da se povuku policijske snage Prištine i da Kfor preuzme kontrolu

"U tom slučaju sve će se smiriti i neće biti nikakvih incidenata i problema", rekao je Vučević za "Kosovo onlajn", a prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije