Ex -Yu

Vučić: Auto-put Požega - Duga Poljana značiće istorijsku prekretnicu

Vučić: Auto-put Požega - Duga Poljana značiće istorijsku prekretnicu
Foto: Instagram/Arhiva | Vučić: Auto-put Požega - Duga Poljana značiće istorijsku prekretnicu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnje potpisivanja ugovora o izgradnji dionice auto-puta Požega - Duga Poljana prekretnica za razvoj tog dijela Srbije.

Vučić je rekao novinarima u Sjednici da će građani kada budu imali taj auto-put moći da stignu za dva sata od Beograda do Duge Poljane, dok će nova moderna saobraćajnica dovesti investitore i omogućiti ljudima da ostanu u zavičaju.

"Nadam se da će i ljudi u BiH imati više razumevanja i krenuti da grade deo auto-puta od Kotromana i Višegrada prema Sarajevu u dužini oko 98 kilometara. Onda bismo se vezali od Užica ka Kotromanu, a Sarajevo bi bilo na dva i po sata od Sjenice i Novog Pazara", rekao je Vučić.

On je naveo da će dionica auto-puta Požega - Duga Poljana početi da se gradi u martu i biti završena za četiri godine, te da ne može da košta manje od milijardu i po evra jer čak 51 od 75 kilometara, koliko je dugačka, čine tuneli i mostovi.

Ambasador Kine u Srbiji Čen Bo zahvalila je državi Srbiji što je za izvođača radova na ovoj dionici izabrala kinesku kompaniju "Čajna roud end bridž korporejšn" /CRBC/ i rekla da je uvjerena da će auto-put biti napravljen u roku i značiti dobrobit za sve građane.

"Gradeći puteve dobijamo mogućnost ekonomskog razvoja za ovaj deo Srbije", rekla je Čen.

Predsjednik Srbije danas i sutra boravi u posjeti Zlatiborskom i Raškom okrugu.

Prije posjete Sjenici, Vučić je bio u Novoj Varoši i u direktnom kontaktu sa građanima upoznao se o njihovim gorućim problemima, te razmotrio mogućnosti kako da se oni prevaziđu, a ovaj kraj ekonomski razvije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije