Ex -Yu

Vučić: Beograd i Priština da budu hrabri u postizanju rješenja za Kosovo

Vučić: Beograd i Priština da budu hrabri u postizanju rješenja za Kosovo
Foto: Tanjug | Vučić: Beograd i Priština da budu hrabri u postizanju rješenja za Kosovo

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, koji je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu hrabrost, fleksibilnost i kreativnost u postizanju rješenja za Kosovo i Metohiju, koje bi doprinijelo regionalnoj stabilnosti.

Vučić i Skot su na sastanku razmijenili mišljenje o stanju dijaloga Beograda i Prištine i idejama za postizanje rješenja za pitanje Kosova i Metohije.

Iz pres-službe predsjednika Srbije saopšteno je da je Vučić još jednom istakao potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i omogućio ekonomski napredak.

Vučić i Skot su se saglasili da je dijalog način za poboljšanje okolnosti na Kosovu i Metohiji, ukoliko mu se pristupi odgovorno i uz izbjegavanje konfrontacija.

Sagovornici su razgovarali i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se ogleda i u novčanoj pomoći za reformske procese, poput nedavnog povećanja pomoći u oblasti vladavine prava u iznosu od tri miliona dolara.

U saopštenju se dodaje da je Vučić izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja američkih kompanija za ulaganje u Srbiji i sa Skotom razmotrio konkretne mogućnosti za povećanje ekonomske saradnje dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije