Ex -Yu

Vučić: Boli me glava kada razmišljam o auto-putu prema Sarajevu

Vučić: Boli me glava kada razmišljam o auto-putu prema Sarajevu
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Boli me glava kada razmišljam o auto-putu prema Sarajevu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija nastaviti da se bori za energetsku bezbjednost, da će u narednom periodu "kupovati mnogo toga u regionu" i dodao da će riješiti sve probleme oko projekta "Buk Bijela".

"Ne daju nam da radimo jake projekte, ali da ne prozivam nikog po političkoj osnovi. Rešićemo mi te probleme", rekao je Vučić i dodao da ga boli glava kada razmišlja o auto-putu prema Sarajevu koje neki blokiraju.

Včić je rekao da će za nekoliko dana u sistem biti pušten blok B Termoelektrane "Obrenovac" sa 670 megavata i da Srbija više neće morati da uzima struju od Republike Srpske, koju će vratiti, te za to zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

On je poručio da u Moskvu na razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom ide da traži najbolje za Srbiju i kada je riječ o cijeni gasa i o količinama jer od gasa zavisi život cijele zemlje i budućnost stranih investicija.

"Mi ćemo tražiti tri milijarde metara kubnih gasa. Potrebna nam je sigurnost, jer već sad smo počeli da koristimo rezerve iz Banatskog Dvora", rekao je Vučić.

On je naveo da je cijena gasa na svjetskom tržištu do danas bila 960 dolara, a da je od danas skočila na 1100 dolara.

"Srbija danas nabavlja po 270 po dugoročnom ugovoru, zamislite da plaćamo 960 dolara. Moldavija danas plaća 460 dolara. Borićemo se za najbolje", poručio je predsjednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije