Ex -Yu

Vučić: Čestitaću i Kolindi i Makronu

Vučić: Čestitaću i Kolindi i Makronu
Foto: N.N. | Vučić: Čestitaću i Kolindi i Makronu

MIONICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će čestitati i hrvatskom predsjedniku Kolindi Grabar Kitarović i francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu na uspjesima fudbalskih reprezentacija njihovih zemalja na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Moskvi.

"Čestitao sam belgijskom kralju i premijeru na istorijskom uspehu i osvojenom trećem mjestu njihove reprezentacije. Čestitaću i Grabar Kitarović na velikom uspehu Hrvatske. Nadam se da ću čestitati i Manuelu Makronu. Čestitaću svima na odličnom uspehu", rekao je Vučić novinarima u Mionici.

On je poželio mnogo sreće srpskim vaterpolistima na predstojećem Evropskom prvenstvu, ali i teniseru Novaku Đokoviću koji danas igra u finalu Vimbldona.

Vučić je rekao da je Srbija u sportu 2017. godine postigla najveći uspjeh u istoriji, osvojivši tri puta više medalja nego bilo koje godine na svjetskim, evorpskim i drugim međunarodnim takmičenjima.

"To je najveći rezultat ogromnog napora i rada naših sportista, ali i mi smo /država/ stvorili neke uslove, stvorili smo najveće nagrade za ljude koji donose medalje", dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da želi da se ojačaju klupska takmičenja, jer donose zlato.

"Hoćemo da se vratimo sa 12 medalja sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine", rekao je Vučić, dodajući da će tražiti bolje rezultate i u fudbalu i da će liga i klubovi morati da budu mnogo bolji.

Vučić je danas u Mionici otvorio sportsku halu, najmoderniju u zapadnoj Srbiji, koja će, između ostalog, biti i Nacionalni trening centar rukometaša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije