Ex -Yu

Vučić: Članstvo u EU zavisi od odnosa prema Kosovu

Vučić: Članstvo u EU zavisi od odnosa prema Kosovu
Foto: N.N. | Vučić: Članstvo u EU zavisi od odnosa prema Kosovu

BEOGRAD - Pred nama je veliko putovanje do punopravnog članstva u EU, ali sve zavisi od odnosa prema Kosovu, a sve ostalo služi kao dodatni pritisak, ukazao je danas predsjednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara na temu gdje je danas Srbija na evropskom putu, a s obzirom da je on u Sofiji izjavio da hoćemo da budemo prva naredna članica Unije.

"Od toga zavisi naša budućnost i to ne znači da sve nešto treba da predajemo, jer malo je toga ostalo, već znači da moramo da pronalazimo racionalno rešenje i da to pitanje konačno rešimo", rekao je Vučć.

Sve drugo što moramo da uradimo, poput vladavine prava, imovine...a za šta, po pravilu, dobijamo uvijek najgore ocjene, u stvari je dodatni pritisak u smislu: vidi šta će da vam se desi ako oko Kosova ne bude ustupaka!.

"I to nije ništa novo, mi to odavno znamo", zaključio je.

Vučić: Teška borba za očuvanje nezavisnosti srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su građani Srbije suočeni sa teškom borbom za očuvanje nezavisnosti zemlje.

On je istakao da je ta borba teška, jer se o Kosovu i Metohiji ne razgovara direktno sa onima sa kojima bi to trebalo razgovarati, već sa njihovim moćnim zaštitnicima.

"Nije nama problem da razgovaramo sa Albancima ni kako da se dogovaramo sa njima. Problem je kada morate da se dogovarate sa onima koji su razarali Srbiju 1999. godine, i sa onima koji su priznali takozvanu državu Kosovo 2008. godine", rekao je Vučić novinarima u Nišu.

 Vučić je rekao da u toj politici Srbija mora da bude razumna i racionalna, da sačuva svoju nezavisnost i zaštiti zemlju, ali da je ni na koji način ne ugrozi, jer želi mir i budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije