Ex -Yu

Vučić: Dobili smo neverovatnu cenu gasa

Vučić: Dobili smo neverovatnu cenu gasa
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Vučić: Dobili smo neverovatnu cenu gasa
Tanjug

​SOČI - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom da će cijena gasa ostati ista u narednih šest mjeseci biće 270 dolara.

"Postigli smo nešto šmo smo moža jednom pomenuli i pokušali i Putin je pokazao izuzetno prijateljstvo prema Srbiji - da u narednih šest meseci dobijemo cenu od neverovatnih 270 dolara, da nam se ne menja cena, da ostane potpuno ista", poručio je Vučić.

Rekao je da su dobili povećanje količine gasa za tih šest mjeseci, kao i fleksibilnost za koju je, kaže, posebno molio.

"Kada sam to saopštio u hotelu, direktor Srbijagasa Dušan Bajatovoić je skakao od sreće jer je mislio da je nemoguće da se to postigne", rekao je Vučić i dodao da je Putin tokom sastanka pred njim razgovarao sa svim važnin ljudima iz različitih oblasti.

Vučić je nakon sastanka prenio da je sa Putinom razgovarao o mnogo tema, uz zahvalnost ruskom predsjedniku na izuzetnom gostoprimstvu.

"To je bio jedan od naših najdužih sastanaka, tri sata smo razgovarali sami o svim važnim pitanjima", rekao je Vučić.

Dodao je da je Putin dobro razumio značaj cijene gasa, količine i tzv. gipkosti gasa, navodeći da im je do kraja februara potrebno oko 13 miliona kubnih metara gasa, a u maju i junu 4 ili 5 miliona, a nije svejedno da li, kada pređete prosječne količine, kupujete na berzi ili ne.

Vučić i Putin zadovoljni radom Međuvladine komisije

Predsjednici Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Valdimir Putin, pohvalili su danas tokom razgovora u Sočiju rad Međuvladine komisije za saradnju.

Vučić je istakao da to tijelo radi svoj posao na najvišem i najboljem nivou i izrazio uvjerenje da će biti sve boljih rezultata u budućnosti.

Vučić je rekao da misli da će dvije zemlje postići nove sporazume u različitim oblastima.

Ruski predsjednik je rekao da se odnosi dvije zemlje razvijaju u svim pravcima uprkos pandemiji virusa korona, objavljeno je na sajtu Kremlja.

On je izrazio zadovoljstvo što je Rusije ne samo isporučila vakcinu protvi korona virusa sputnjik V u Srbiju, već i što je postavila proizvodnju u Beogradu.

Dodao je da Međuvladina komisija za saradnju radi redovno i da ga izvještava o tome kako ovaj posao napreduje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije