Ex -Yu

Vučić: Evropa uzdrmana, ali garantujem da Srbija ostaje stabilna

Vučić: Evropa uzdrmana, ali garantujem da Srbija ostaje stabilna
Vučić: Evropa uzdrmana, ali garantujem da Srbija ostaje stabilna
Agencije, FOTO: Tanjug

BEOGRADA - Manadar Aleksandar Vučić je izjavio na konferenciji za novinare da će Srbija nastaviti da njeguje najbolje moguće odnose sa Velikom Britanijom.

Velika Britanija se juče na referendumu izjasnila za izlazak iz EU i to je uzdrmalo mnoge evropske zemlje i tržišta.

Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da su građani Velike Britanije donijeli odluku o izlasku iz EU i da se svaki narod i zemlja ponašaju u skladu sa svojim interesima.

"Oni idu svojim putem i vjeruju da su donijeli najbolju moguću odluku. Mi ćemo dati sve od sebe da sačuvamo i njegujemo odnose sa Velikom Britanijom", ističe Vučić.

On je izjavio da će Srbija zadržati stabilnost i da se neće vidjeti poremećaji koji će moći da se vide u drugim zapadnim zemljama.

Vučić je rekao da je na današnjoj sednici Vlade Srbije, kojoj je prisustvovala i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, razgovarano o očuvanju pune ekonomske, finansijske i cenovne stabilnosti Srbije.

"U svakom slučaju, Srbija će zadržati apsolutnu stabilnost i garantujem ljuduima da neće vidjeti značajnije poremećaje kakve vide u svim zapadnim zemljama, da ih neće vidjeti u Srbiji", rekao je Vučić, uz poruku da se to može izbjeći zahvaljujući pametnoj politici, koja je vođena uprkos pritiscima i brojnim problemima, jer narod Srbije nije birao lakši put i put koji je dolazio sa juga Mediterana da treba da privhvatimo jednostavna i laka rješenja.

Zbog toga Srbija danas ima snage da sačuva punu finansijsku stabilnost, istakao je Vučić i dodao da može da se dogodi da imamo problema sa povećanjem cijenom obeveznica, jer je riječ o prije svega njemačkim obveznicama.

"Vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti da nabavimo i da se zadužimo po najnižem kursu i u Ujedinjenim Emiratima i na nekim drugim mjestima. Uspjeli smo da smanjimo dug za oko 700 miliona evra, u ovom trenutku samo zbog promjene kursa evra prema dolaru on je uvećan za 150 miliona, ali drugih problema nećemo da imamo", istakao je Vučić.

Novac koji ćemo da uzmemo od Ujedinjenih Emirata ćemo da koristimo kao "hedž fond", da dolarima finansiramo dolarske dugove, dodao je Vučić, uz napomenu da je najveći dio dugova servisirano u prvih šest mjeseci.

"Vlada Srbije, u skladu sa povjerenjem građana Srbije izraženim na posljednjim izborima, zna da je za naše građane važan evropski put i bolji životni standard, uz istovremeno privlačenje investitora i jačanje ekonomije", izjavio je Vučić nakon sjednice Vlade.

I drugi srpski političari su reagovali na vijest dana. Pojedini su bili mirni, dok su drugi oduševljeni odlukom Britanaca da izađu iz EU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije