Ex -Yu

Vučić: Grčka ne priznaje Kosovo

Vučić: Grčka ne priznaje Kosovo
Foto: Tanjug/AP | Vučić: Grčka ne priznaje Kosovo

KRANJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je da je danas, na Brdu kod Kranja, gdje je učestvovao na samitu EU - zapadni Balkan, razgovarao sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisem, koji je rekao da će zvanična Atina nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije.

"Grčka će nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije, nastaviće da bodri Srbiju i pomagaće joj na evropskom putu. Oni će, kako mi je kazao, nastaviti dalje da podržavaju celovitu Srbiju", objasnio je Vučić na konferenciji za štampu.

Prenio je da je kratko razgovarao sa španskim premijerom kojem je zahvalio na podršci, sa slovačkim premijerom, rumunskim predsjednikom, kao i predstavnicima zemalja EU koje ne priznaju takozvano nezavisno Kosovo.

Ukazao je da je imao dug razgovor s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i premijerom privremenih vlasti u Prištini Aljbinom Kurtijem.

"Razgovarali smo o diplomama, to jest priznanju zanimanja. Da ne ulazimo u detalje, znate sve razlike između nas i nastaviće se taj proces usaglašavanja u narednom periodu", kazao je on.

Prenio je da je imao i posebne razgovore s mađarskim premijerom, kao i češkim premijerom, te i mnogim drugim evropskim liderima.

"Ovakvi dani su dobri jer možete da razgovarate s većim brojem evropskih lidera. Zadovoljan sam po tom pitanju", kazao je on.

Vučić je rekao da je razgovarao i sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o odnosima dvije zemlje.

Isto tako, dodao je da je ragovarao i sa premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i edijem Ramom, s kojima će, kako je naglasio, nastaviti razgovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije