Ex -Yu

Vučić: Idem kod Bajdena, dolazi Merkelova, puno posla u Srbiji

Vučić: Idem kod Bajdena, dolazi Merkelova, puno posla u Srbiji
Vučić: Idem kod Bajdena, dolazi Merkelova, puno posla u Srbiji

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se priprema agenda njegovog boravka u SAD i razgovora sa potpredsjednikom SAD Džozefom Bajdenom, najavljujući istovremeno da će u Srbiju doći njemačka kancelarka Angela Merkel.

Premijer nije mogao da precizira kada će njemačka kancelarka doći u Beograd, a upitan da li će ići i u u Rusiju, rekao je: "Da, ići ću, ali ne još".

Kako je rekao, agenda puta zasad pretpostavlja šest dana boravka u SAD, ali da će vjerovatno poseta trajati kraće, jer, kako je rekao, ima mnogo posla u Srbiji da se uradi.

U Vašington putuje, dodao je, kako bi se napravili najbolji mogući bilateralni odnosi sa SAD, jer je to "naš interes, kao što je naš interes da imamo najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom", ali, dodao je, najvažniji su mu poslovi koje treba obaviti u Srbiji.

Ilustrujući to, ali i opisujući težinu situacije u zemlji, Vučić je naveo primjer dešavanja u vezi s mlijekom, gdje su, tvrdi, Božidar Đelić i Bojan Pajtić napravili kriminalni dogovor, najgori mogući ugovor o SSP, koji "mi moramo da poštujemo, a isti ti sada samo iznose kritke".

"Prethodnici nam nisu ništa ostavili, čak ni podrum, ali su i njega đubretom zatrpali. Zbog svega toga mnogo mi je važnije ono što se dešava i što se radi u zemlji, nego dešavanja u inostranstvu", zaključio je premijer
Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije