Ex -Yu

Vučić: Izgradnja LNG terminala u Grčkoj važna za ceo Balkan

Vučić: Izgradnja LNG terminala u Grčkoj važna za ceo Balkan
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Izgradnja LNG terminala u Grčkoj važna za ceo Balkan

ALEKSANDRUPOLI - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Grčkoj da izgradnja LNG terminala predstavlja veliki i važan događaj za cijeli region, za cijeli Balkan.

U grčkom gradu Aleksandrupoliju održava se ceremonija obilježavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas, a u svom obraćanju predsjednik Vučić je zahvalio grčkim domaćinim na pozivu Srbiji.

"Ovo je važan događaj za ceo region, za ceo Balkan", naglasio je Vučić.

Dodao je da je on među malobrojnima koji je, kao i uvijek, bio skeptičan po pitanju tog projekta, ali da sada kada vidi da je sve spremno, veoma zadovoljan zbog toga.

"Veoma smo zahvalni i spremni da preuzmemo velike količine gasa u budućnosti", rekao je Vučić.

On je ukazao da Srbija treba da gradi sisteme za povezivanje sa Bugarskom, jer će tako moći da prihvati i dobije velike količine gasa u Srbiju.

Vučić je kazao da će morati da se uradi nešto i na povezivanju Sjeverne Makedonije, i da tamo mora mnogo stvari da se uradi.

Rekao je da je zahvalan EU, jer, kako je istakao, kada se govori o potrebama da se izgradi srpski dio, najveći dio projekta finansirala je Unija.

Tako će, dodaje, i projekat povezivanja sa Sjevernom Makedonijom finansirati EU.

"Moram da kažem da verujem da možemo zajedno da učinimo veliki broj stvari. Na tom putu, međutim, vidim dosta prepreka, i to nije samo energetsko pitanje, već i hrana, voda i mnogo drugih teških izazova koje ćemo morati da rešavamo u budućnosti", objasnio je Vučić.

Izrazio je nadu da će se naći dobra rješenja kako za evropski, tako i srpski narod.

"Lako je uvek napraviti neku ceremoniju, ali ključni su životi naših građana, važno je da poboljšamo životni standard naših građana i da sve izazove prevaziđemo uz pomoć EU", objasnio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije