Ex -Yu

Vučić: Na sutrašnjem skupu ponudiću nova rješenja i dijalog

Vučić: Na sutrašnjem skupu ponudiću nova rješenja i dijalog
Foto: Tanjug/AP | Vučić: Na sutrašnjem skupu ponudiću nova rješenja i dijalog

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem skupu "Srbija nade" ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije.

Vučić je rekao da u demokratijama ne mogu svi da misle isto, ali je normalno da se te tenzije rješavaju izborima, kao i da postoji procedura kako se smjenjuje predsjednik.

"Potrebno je sakupiti potpise dve trećine narodnih poslanika. Oni to nemaju i rekao sam im da ću im pomoći u tome, ali onda se ide na referendum i ako narod kaže da je za smenu predsednika - ja sam smenjen. Ali, ako narod kaže da nisu, onda su oni u problemu", rekao je Vučić za TV "Pink".

On smatra da je opozicija zloupotrijebila tragediju i u danima žalosti pozvala na političke proteste, što će, kako je rekao, ući u anale političkog beščašća, jer se to nigdje u svijetu nije dogodilo.

Vučić je naveo da je danas razgovarao danas sa ljekarima i vidio povrijeđene iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i Malog Orašja, kao i da je u popodnevnim časovima dobio pismo od grupe roditelja, kojim će se, kako je rekao, ozbiljno pozabaviti.

"Moram da priznam da je meni prilično blisko to što su napisali", rekao je Vučić i naglasio da će se truditi da bude pronađeno najbolje rješenje.

U Beogradu će sutra biti održan skup "Srbija nade".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije