Ex -Yu

Vučić: Nastavićemo dijalog, prva tema biće ZSO

Vučić: Nastavićemo dijalog, prva tema biće ZSO
Foto: Tanjug/Jadranka Ilic | Vučić: Nastavićemo dijalog, prva tema biće ZSO

KRANJ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa liderima EU i zapadnog Balkana da će biti nastavljen dijalog u Briselu između Beograda i Prištine, ali da prva tema mora da bude formiranje Zajednice srpskih opština.

"Naravno da ćemo da nastavimo dijalog, samo prva tema mora da bude ZSO, baš kao što je to napisano u saopštenju EU", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na samitu EU-ZB na Brdu kod Kranja.

Na pitanje šta je bilo na samitu sa najavljenom temom za ukidanje rominga između EU i ZB, Vučić je rekao da nije danas razgovarao na tu temu sa evropskim komesarom Oliverom Varhejiom, već o evropskom putu Srbije i otvaranju klastera.

Prenio je novinarima da je belgijiski premijer Aleksandar de Krou govorio o tome kako EU najviše ulaže u zemlje ZB, ali da treće zemlje - Rusija, Kina i Turska to mnogo bolje prezentuju od EU.

Vučić je kazao da je izrazio zahvalnost EU na ogromnom novcu i velikim investicijama i na svemu što rade kada je riječ o pomoći našoj zemlji.

"Delimično je u pravu, ali ako hoćemo da budemo pošteni, jedan deo odnosa našeg mnjenja prema EU je upravo zbog odnosa prema Kosovu u odnosu na neke druge zemlje u regionu, i to je sasvim razumljivo", naveo je Vučić.

Kaže da su posjete Beogradu Angele Merkel i Ursule fon der Lajen bile dobre i da su imale dobre i pozitivne poruke.

"Očekujem pre kraja godine posetu Kirijakosa Micotakisa, kao i više evopskih lidera da dođu u posetu Beogradu", kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije