Ex -Yu

Vučić: Po rezultatima se vidi ko vodi jalovu i politiku prošlosti

Vučić: Po rezultatima se vidi ko vodi jalovu i politiku prošlosti
Foto: Tanjug | Vučić: Po rezultatima se vidi ko vodi jalovu i politiku prošlosti
Srna

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija vodi politiku budućnosti, ali da neće zaboraviti velika stradanja Srba u Drugom svjetskom ratu i u ratu devedesetih godina prošlog vijeka.

Komentarišući izjave najviših hrvatskih zvaničnika da Srbija voiu jalovu i politiku prošlosti, Vučić je istakao da se po rezultatima vidi ko vodi jalovu i politiku prošlosti.

"Što se tiče politike prošlosti i mi želimo najbolje i najbliže odnose sa Hrvatskom, ali takođe nećemo da zaboravimo ni Jadovno, ni Prebilovce, ni Jasenovac,a bogami ni 'Oluju' ni 'Bljesak',a nećemo ni da se stidimo naših žrtava, nećemo da se stidimo kolona izbjeglih ljudi, nedužnih i krivih samo zato što su Srbi. Naprotiv, tim ljudima se ponosimo", rekao je Vučić.

On je rekao da su Krajišnici u Srbiju donijeli svoje veliko srce i da i oni danas doprinose svim uspjesima Srbije.

"Ako je to politika prošlosti, oni to mogu da nazovu kako hoće,a ja to nazivam politikom odgovornosti i budućnosti, a ko vodi jalovu i politiku prošlosti - možemo da se uporedimo pred kraj godine pa da vidimo sve parametre i sve brojeve pa da ljudi u našim zemljama sami o tome prosuđuje", rekao je on.

Vučić je ponovio da je Srbija spremna na svaku vrstu razgovora, dogovora, saradnje sa Hrvatskom, bez uslovljavanja.

"Nemojte da nas terate da se izvinjavamo jer ste nam proterali na stotine hiljade ljudi, jer to drugačija Srbija, nova Srbija, Srbija promenjene političke generacije neće da prihvati", poručio je on.

Vučić je u osvrtu na jučerašnji sastanak sa predstavnicima vlasti i opozicije Republike Srpske, na kojim su bili i predstavnici opozicije iz Srbije, što je naišlo na prozivke u dijelu javnosti, rekao da je on zadovoljan sastankom, koji nije bio lak.

On je naglasio da je razlika između Saše Radulovića i Boška Obradovića ta što oni imaju Republiku Srpsku za temu kojom se bave i koja ih interesuje, dok druge to ne interesuje.

"Njih baš briga i za Republiku Srpsku i za Kosovo i Metohiju. Oni to i ne pominju. Ove ljude je to zanimalo i morali su da plate cenu", rekao je on i dodao da je to tako kada sa druge strane imate tajkunske medije u koje je uloženo stotine miliona evra.

Vučić je upoznao javnost da će turska kompanija "Teklas" preuzeti 600 od 1.200 radnika, koji su u Vranju izgubili posao odlaskom "Geoksa" i najavio da će država iznaći model da finansijski pomogne svim onim koji su ostali bez posla.

On je se zahvalio rukovodstvu "Teklasa" i najavio da će direktoru te kompanije zbog velike ljubavi i pomoći koju je iskazao prema Srbiji uručiti orden na Sretenje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije