Ex -Yu

Vučić: Prošli smo sito i rešeto

Vučić: Prošli smo sito i rešeto
Foto: Tanjug | Vučić: Prošli smo sito i rešeto

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Rusije odnose karakteriše da nijednom nisu išli jedni protiv drugih, što je rijetki primjer i slučaj bilo kojih naroda u svijetu.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, kazao da se danas obilježava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, tokom kojih su Srbi prošli "sito i rešeto", izgubili mnogo ljudi boreći se za slobodu naroda.

Prenio je da mu je Lavrov uručio pismo predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u kojem na veoma lijep način govori o saradnji dvije zemlje i budućim odnosima.

"Predao sam ministru Lavrovu pismo za predsjednika Putina u zahvalnost za sve što je učinio na razvoju dobrih bilateralnih odnosa dvije zemlje i nadi da ih još više unapređujemo", kazao je Vučić.

Rekao je da je napisao još jedno pismo ime građana Srbije za porodicu Romana Filipova, pripadnika ruske vojske i zamolio Lavrova da ga preda.

"Završio sam to pismo govoreći o hrabrosti koja je zadivila srpski narod i građane Srbije. Završio sam kako se govorilo u vreme najvećih heroja, srpskih junaka 'Za junacima se ne plače, za njima ostaje šta su učinili'", istakao je Vučić.

"Najbolji odnosi s Rusijom"

"Srbija je na evropskom putu, ali nastaviće da gradi najbolje odnose sa Ruskom Federacijom, uz želju da ti odnosi budu još bolji", rekao je Vučić.

"Pretpostavljam da će biti različitih vrsta želja i pritisaka da ti odnosi idu u drugačijem smeru, ali Srbija će biti na istoj liniji, poštovaće tradicionalne odnose i razvijati najbolje odnose sa Ruskom Federacijom", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je Srbija nezavisna zemlja i da odluke donosi samostalno, i tako će se i ubuduće ponašati, te dodao:

"A, da li će te odluke u svakom trenutku svima da se dopadnu? Nismo mi ovde da bismo bili voljeni od nekih drugih, već da bi smo radili stvari koje su najboljem interesu naše države i našeg naroda", rekao je Vučić.

Predsjednik je prenio zahvalnost Lavrovu na podršci koju Rusija pruža, na poštovanju teritorijalnog integriteta, slobode i nezavisnosti Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije