Ex -Yu

Vučić: Razmislite zašto im baš ja smetam

Vučić: Razmislite zašto im baš ja smetam
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Razmislite zašto im baš ja smetam

ISTANBUL - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da nikada u istoriji nije vođena takva hajka u medijima u regionu kao protiv njega i dodao da treba razmisliti zašto im baš on smeta.

Vučić je to kazao nakon sastanka s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom odgovarajući na pitanje domaćih novinara o pisanjima regionalnih, a prije svega hrvatskih medija i istakao da takva kampanja nije vođena ni za vrijeme rata.

"Mislim da će uskoro da ih optuže da su gori od svih srpskih tabloida koliko su lepo napisali o meni. Oni hoće najgore da pišu, ali ja bih 70,80 odsto toga potpisao i hvala im. Šalu na stranu u svim tim plaćenim tekstovima vidite nekoliko tema, a onda dolazite do ključne - da li će Srbija sustići Hrvatsku", rekao je Vučić.

On je dodao da je Hrvatska i dalje mnogo ispred Srbije i istakao da čestita Hrvatskoj na postignutim rezultatima i što su uspjeli da ostvare sve svoje ciljeve poput članstva u EU i NATO-u.

"Mi ćemo da nastavimo da radimo naš posao. Pre 15 godina oni su nam bežali za 15 milijardi ukupnog BDP-a, a ovu godinu završavamo sa plus minus pola milijarde. Čestitam im još jednom na fantastičnoj turističkoj sezoni, radujem se zbog njih, ali se radujem i zbog naših fabrika, radnih mesta, snažnije vojske. Jedino što tražim je poštovanje. Ako hoce u redu, ako neće, nećemo im odgovarati", poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije završio je radnu posjetu Turskoj gdje se u Istanbulu.

Pred odlazak, u izjavi medijima, predsjednik Vučić je rekao da je to bio veoma dobar sastanak, koji je trajao gotovo dva sata, da je s turskim predsjednikom razgovarao o svim važnim temama, prije svega ekonomskim, o turskim investicijama, kako turske kompanije izvode radove u Srbiji, ali i svim regionalnim pitanjima i odnosima Srbije i Turske, od bilateralnih do ukupnih odnosa i o saradnji u svim drugim oblastima".

Predsjednik Vučić je naglasio da je Turska prijatelj Srbije te da je uvjeren da bi odnosi dvije zemlje mogli da budu još bolji i najavio da bi da turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan trebalo da dođe u zvaničnu posjetu Srbiji do kraja ove godine.

Kako je rekao, dobri odnosi Srbije i Turske uslov su bez kojeg ne možemo da sačuvamo stabilnost u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije