Ex -Yu

Vučić: Sastanka u Parizu najverovatnije neće biti

Vučić: Sastanka u Parizu najverovatnije neće biti
Foto: Tanjug | Vučić: Sastanka u Parizu najverovatnije neće biti

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da sa 99 odsto sigurnosti može da kaže da sastanka u Parizu neće biti.

"Mislim da Albanci nisu spremni da razgovaraju ni o čemu važnom, da su na poseban način želeli da pošalju poruku Nemcima i Francuzima da nisu Evropljani ti koji treba da rešavaju kosovski problem", rekao je on gostujući na TV Pink.

Vučić je, u "Novom jutru" kazao da se Srbija ponašala konstruktuvno, ozbiljno i da želi dijalog i konstruktivno rješenje, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unaprijed da će potpisati nezavisnost, a da o taksama ne može da se priča.

On je kazao da su to sve stvari koje pokazuju da Priština ne želi dijalog i da želi da svim u potpunosti upravljaju SAD i niko više.

To, prema njegovim riječima, nije realno, a Nijemci i Francuzi su poruku dobro razumjeli.

"Mislim da je njihova odluka da sastanka neće biti", dodao je Vučić ukazujući da su šanse manje od jedan odsto da Albanci prihvate da se razgovara o taksama i da sastanka ipak bude.

"Pariza će biti samo ukoliko Albanci budu rekli da će se ponašati ozbiljno, a toga neće biti", naglasio je predsjednik.

On je rekao da će francuski predsjednik Emanuel Makron za manje od mjesec dana doći u Beograd i da ćemo ga "dočekati kako treba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije