Ex -Yu

Vučić: Šokiran sam uvođenjem kovid pasoša

Vučić: Šokiran sam uvođenjem kovid pasoša
Foto: Pixabay/Ilustracija | Vučić: Šokiran sam uvođenjem kovid pasoša

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je šokiran idejom evropskih lidera o uvođenju kovid pasoša u Evropi i to smatra sramotnom i antievropskom odlukom, ako do nje dođe.

Kako kaže "kovid pasoši gaze najviše evropske vrednosti slobodu kretanja i izbora".

"Sve najgore mislim o antivakserima, ali ko ste vi da ograničite nekome kretanje ako ne želi ili ne može da primi vakcinmu", ukazao je Vučić.

On je ocijenio da time pokazuju da im je stalo samo do unutrašnjih kretanja i da je pritisak unutrašnjih politika veliki, ali poručuje da će Srbija najbrže vakcinisati i omogućiti građanima da putuju, a "za njih ćemo uvesti kovid pasose".

Napominje i da će "sada kod nas pritisak mladih da se vakcinišu biti veliki, a intencija je da se zaštite najpre stariji ljudi".

Napominje i da će danas na Sajmu biti vakcinisano 600 diplomata.

Istakao je da je "Srbija peta u svetu pom vakcinaciji, i da su ispred samo Izrael, Sejšeli, Emirati, i Velika Britanija", a da su po revakcinaciji prvi u Evropi.

"Jutros u 9.50 časova bilo je 509.000 revakcinisanih osoba", naveo je Vučić.

On je prenio i da su svi u predsjedništvu vakcinisani.

"Ja sam jedini koji nemam jer se nisam vakcinisao", dodao je Vučić i najavio da će se vakcinisati kada broj revakcinisanih u Srbiji pređe milion.

"Da sam se ranije vakcinisao svaki dan bi bilo o tome u medijima. Nije u pitanju jedna vakcina već princip", napomenuo je Vučić.

Zahvalio je svima koji su doprinjeli da u Srbiju stignu vakcine, Si Ðipingu, Borisu Džonsonu, Indiji...

On je dodao i da su zvaničnici u početku primali vakcine da bi motivisali građane ali da sada ljudi vide da su vakcine dobre i bezbjedne.

"Da je bilo po EU ne bismo imali nijednog vakcinisanog", ukazuje Vučić.

"Mi smo na evropskom putu , a vi uvodite kovid pasose za Zapadni Balkan, a koliko ste nam dali vakcina - nula iz Kovaksa", ukazuje on i napominje da se EU vakciniše više od dva mjeseca, ali i da smo "mi bili pametni i snalažljivi".

"Vidite koliko su bogati uzeli samo da siromašni ne dobiju vakcine", navodi Vučić i najavljuje da ćemo Srbija u narednom periodu dobiti još od Moderne milion ipo, kao i kineske, ruske vakcine.

Ponašaćemo se i mi kao "pijani milioneri" kaže i napominje da novca za vakcine imaju i da će se za njih boriti.

Ocjenjuje i da će problemi sa pandemijom biti prevaziđeni i da će se normalno živjeti kada bude dva miliona revakcinisanih.

Kaže i da će slučajno 5. marta, na njegov rođendan, doći 500.000 kineskih vakcina, ali primjećuje da su veliki prijatelji i da je to ogromno za njih.

Zatim će stizati Fajzer, a očekuje i da će nešto ipak stići i iz Kovaks programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije