Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Vučić: Srbija po prosečnim platama prestigla BiH

Vučić: Srbija po prosečnim platama prestigla BiH
Foto: Tanjug | Vučić: Srbija po prosečnim platama prestigla BiH
Agencije

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak kako će u fabrici autodijelova koju će njemačka kompanija Brose otvoriti u Pančevu biti zaposleno 1.100 ljudi, te da će prosječna neto plata biti 1.700 evra.

"Potpisali smo ugovor s kompanijom Brose i oni u Pančevu otvaraju fabriku elektromotora i zaposliće 1.100 ljudi, od toga 460 visokoobrazovanih", rekao je Vučić nakon potpisivanja sporazuma u oblasti privrede i obrazovanja s njemačkim kompanijama Brose i MTU, prenosi Beta.

Dodao je kako će prosječna plata u Broseu biti 2.700 evra bruto, odnosno 1.700 neto.

Naveo je kako je s kompanijom MTU u Novoj Pazovi, koja se bavi popravljanjem i održavanjem motora za avione, potpisan ugovor o dualnom obrazovanju.

Ustvrdio je kako je vrijednost te dvije investicije ukupno 300 miliona evra, što je ogromna korist za cijelu Srbiju.

Vučić je istaknuo kako je Srbija po prosječnim platama prestigla Bugarsku i Bosnu i Hercegovinu te da će uskoro prestići i Crnu Goru.

Ministar privrede i energetike Savezne Republike Njemačke Peter Altmajer ocijenio je kako je saradnja Njemačke i Srbije narasla te da njemačka preduzeća imaju 60.000 radnih mjesta u Srbiji.

Altmajer je naglasio kako Srbija u evrointegracijama ima dobru poziciju, ali da ima nekoliko problema koje treba riješiti poput Kosova, kao i da je o tome potrebno razgovarati.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije