Ex -Yu

Vučić: Težak razgovor sa Makronom i Šolcom o eskalaciji nasilja na KiM

Vučić: Težak razgovor sa Makronom i Šolcom o eskalaciji nasilja na KiM
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Težak razgovor sa Makronom i Šolcom o eskalaciji nasilja na KiM

KIŠINJEV - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas da je imao težak razgovor sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom i njemačkim kancelarom Olafom Šolcom o eskalaciji nasilja na KiM.

"Težak razgovor sa predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o ponovnoj eksalaciji nasilja na Kosovu i Metohiji, kao i o aktuelnoj regionalnoj i globalnoj situaciji i evropskoj budućnosti Srbije", napisao je Vučić na Instagramu.

On je istakao neophodnost ulaganja dodatnih zajedničkih napora u deeskalaciju situacije i nastavak razgovora, kao i ključnu ulogu Srbije u očuvanju mira i nastojanjima da se sva otvorena pitanja rješavaju putem dijaloga, a ne, kako je naveo, putem provokacija i neodgovornih jednostranih poteza.

"Ponovio sam pozicije naše zemlje i u pogledu najvažnijih globalnih geopolitičkih dešavanja i naglasio da Srbija ostaje dosledan i pouzdan partner u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti, vođena prevashodno nacionalnim i državnim interesima", napisao je predsjednik Srbije na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsjednik Vučić imao je danas trilateralni sastanak sa francuskim predsjednikom Makronom i njemačkim kancelarom Šolcom tokom Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije