Ex -Yu

Vučić: Tramp mi je rekao da su Srbi veliki narod

Vučić: Tramp mi je rekao da su Srbi veliki narod
Foto: Tanjug | Vučić: Tramp mi je rekao da su Srbi veliki narod

PARIZ - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Parizu, gdje je održana centralna svečanost obilježavanja 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata, da je u dva navrata, na kratko, razgovarao sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, koji je istakao da su Srbi veliki narod.

"Rekao je da su Srbi veliki narod i da ja predstavljam veliki narod. Ponosan sam jer je on, pored (Vladimira) Putina, ovde najveća zvezda. Ovo je rekao pred 25 ljudi", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da nije bilo vremena ni prostora za duži i ozbiljniji razgovor sa američkim predsjednikom, ali da je on tokom susreta izrazio nadu i želju da Srbija sa SAD ostvari bolje odnose i da Tramp posjeti našu zemlju.

Rekao je i da su jedan drugom čestitali praznik.

"Siguran sam da ne zna da sam predsednik Srbije, bez ozbira što smo se i ranije videli. Nisam od onih koji pate od kompleksa viših vrednosti i značaja. Znam da nema pojma ko sam. Dok se ja predstavim i kažem osnovne stvari o Srbiji… Bio sam srećan kad je to bila njegova reakcija", rekao je Vučić.

On je dodao da je Tramp svoj komentar ponovio i pred drugim ljudima.

"Podižemo ugled Srbije"

Vučić je istakao, poslije susreta sa nizom svjetskih lidera u Parizu, da se Srbija i njen ugled u svijetu ponovo podižu i da će to biti njegov cilj i posao i u budućnosti.

Vučić je srpskim novinarima prenio da je kancelarka Anglea Merkel prije svečanosti obilježavanja 100 godina od završetka Velikog rata, imala susret samo sa njim i generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

"Nekoliko minuta pre svetkovine, Merkelova je želela da razgovara sa nama i razgovarali smo gotovo 40 minuta. Pričali smo o regionalnim pitanjima, bilateralnim odnosima, dijalogu i regionu u širem kontekstu", rekao je Vučić i prenio da je uvjeren da će Nejmačka sigurno reagovati na neprihvatljivo rušenje sporazuma CEFTA od strane Prištine, dizanjem taksi na robu iz Srbije.

Kaže da Merkelova želi da pomogne, te da joj se on zahvalio na pomoći u investicijama.

Podsjetio je na pozicije sa kojih polaze Njemačka i Srbija kada je riječ o KiM, ali ističe da je saglasnost Njemačke važna za mnoge stvari, prije svega kada je riječ o putu ka EU i pozicioniranju Srbije u svijetu.

Sa Putinom je, kaže, govorio kratko, a sinoć malo duže sa Lavrovim.

"Očekujemo ga sredinom januara, poseta se priprema", dodao je Vučić, rekavši da misli da tokom njegove posjete može da bude potpisano 10 važnih sporazuma, mzozda čak i 15.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije